Geen hongergevoel bij afvallen met het Ziekenhuisdieet?

Het ziekenhuisdieet is bij uitstek geschikt om snel vet te verbranden. Als het noodzakelijk is om net voor een operatie overtollig vet te verliezen kan het zijn dat je het ziekenhuisdieet voorgeschreven krijgt. Dit is dus een dieet dat veel toegepast wordt als je net voor een ingreep in het ziekenhuis voor de korte termijn wat extra lichaamsgewicht moet verliezen.

De achterliggende reden van het ziekenhuisdieet is slechts een tijdelijke maatregel en de vraag is dus eigenlijk of het geschikt is als een manier om er permanent gewichtsverlies mee te bereiken.

Wat is de samenstelling van het Ziekenhuisdieet?

Het ziekenhuisdieet bestaat uit drie maaltijden per dag en om het dieet strikt te volgen mag je geen tussendoortjes eten. De maaltijden bestaan uit een weinig gevarieerde samenstelling van fruit, eieren, yoghurt of kwark, geroosterd brood of beschuit en groenten. Drie keer per week is het toegestaan om vlees te eten in de vorm van een tartaartje of een stukje biefstuk. Je mag wel onbeperkt drinken, zolang het maar suikervrij is. De koffie uiteraard geheel zwart drinken, zonder melk. Een lightdrink mag en het gebruik van zoetjes als zoetmaker in de dranken is ook toegestaan.

Ontbijt:
Als ontbijt mag je 1 stuks fruit en 1 geroosterde snee brood of 1 beschuit.  Voor het fruit mag alleen een sinaasappel of een grapefruit i.v.m. de zuren, géén banaan of ander fruit!

Middageten:
De middagmaaltijd wordt gebruikt om het lichaam te voorzien van wat eiwitten. Je mag namelijk 1 gekookt ei óf een klein stukje witvis (200 gr.), een kom yoghurt en 2 sneetjes geroosterd brood. Het ei of de vis wordt om de 2 dagen afgewisseld met een tomaat of een augurk.

Avondeten:
Als avondeten mag je 1 stuks fruit (weer alleen een sinaasappel of grapefruit), een halve kom yoghurt óf een gekookt ei, 1 snee geroosterd brood en 1 tomaat óf een bakje sla. Zoals gezegd mag je 3 keer per week een stukje vlees erbij.

In het weekend mag je gewoon normaal eten, zij het dat je natuurlijk niet moet overdrijven. Je kan in één weekend weer totaal teniet doen wat je in de week ervoor met het ziekenhuisdieet hebt bereikt.

Hoe lang mag ik het ziekenhuisdieet volgen?

Gezien de samenstelling is het ziekenhuisdieet een echt crash dieet en bedoeld om snel vet te verbranden. Het werkt net als het Cambridge dieet waarbij de calorie-inname wordt beperkt tot ongeveer 1000 kilocalorieën per dag.

Dat is ongeveer de helft van wat je normaal eet. Je krijgt aan volume zeer weinig voeding binnen en het weinige dat je eet bevat ook nog eens weinig voedingswaarde. De hoeveelheid aan energie en goede voedingsstoffen dat je binnen krijgt met het ziekenhuisdieet is zeer gering en dat is de reden waarom je snel afvalt.

Gezien de samenstelling van het ziekenhuisdieet is het een hele ongezonde manier van afvallen en hierdoor is het absoluut af te raden om het ziekenhuisdieet langer dan 3 weken te volgen. Je onthoudt je lichaam dan te lang van goede voedingsstoffen. Je lichaam heeft een variatie aan voeding en een hoeveelheid aan energie nodig om je spieren en organen goed te kunnen laten functioneren.


De voor- en nadelen van het ziekenhuisdieet op een rijtje

Het grootste voordeel van het ziekenhuisdieet is dat je snel en voor de korte termijn gewichtsverlies kan bereiken (je wilt bijvoorbeeld snel vet verbranden om nog in die ene jurk te passen voor dat feestje…).

De voordelen van het ziekenhuisdieet:

  • geschikt voor de korte termijn
  • met het volgen van het ziekenhuisdieet eet je in ieder geval geen fastfood
  • eten op vaste tijden, dus alleen 3 keer per dag
  • goedkoop

De nadelen van het ziekenhuisdieet:

Het grootste nadeel van snel afvallen op een korte termijn is dat het erg ongezond is voor je lichaam.

  • weinig variatie in voedsel
  • vaak hongerig gevoel met de kans dat je tussendoortjes gaat eten
  • te weinig eten
  • het creëren van een jojo-effect. Het gewichtsverlies is slechts tijdelijk en na het dieet kom je snel weer aan
  • tekort aan goede voedingsstoffen
  • slecht voor je algehele gezondheid

honger tijdens ziekenhuisdieet


Welk dieet kan ik dan het beste volgen?

Je kan met het ziekenhuisdieet op korte termijn afvallen en snel vet verbranden, maar het bereikte resultaat is slechts van korte duur en alleen haalbaar als je je strikt aan het dieet houdt. Het ziekenhuisdieet is zeker niet geschikt als een dieet dat gebruikt dient te worden om blijvend gewichtsverlies mee te bereiken.

Daar is het ziekenhuisdieet in principe nooit voor bedoeld geweest. Kies dan voor een dieet dat bestaat uit een gevarieerde voeding en dat resultaat biedt voor de langere termijn. Een dieet waarbij je geen honger hoeft te hebben en dat gezond en geschikt is om iedere dag te gebruiken.

Een goed voorbeeld hiervan is het koolhydraatarm dieet op basis van het Koolhydraatarm 50 dagen programma van Niels Bosman. Dit boek staat vol met gezonde en lekkere recepten waarmee je zonder honger (want je mag veel eten!) en met gemak toch snel en gezond kunt afvallen.

Het koolhydraatarm dieet bestaat uit een dieet van uitgekiende koolhydraatarme recepten die eenvoudig zelf zijn te maken. Deze recepten bestaan uit natuurlijke producten die je gewoon in de supermarkt kan verkrijgen.

Het koolhydraatarm eten beïnvloedt het insulineniveau in je lichaam en regelt hiermee de mate van vetopslag door je lichaam. Een hoog insulineniveau door het overmatig eten van koolhydraten is in veel gevallen de oorzaak van overgewicht.

Lees hier meer over het koolhydraatarm eten


Nooit meer nadenken wat je moet gaan koken

Het receptenboek van Niels Bosman geeft je voor 50 dagen recepten zodat je je niet dagelijks hoeft af te vragen wat je moet gaan koken. Wat is er mooier dan gewoon te koken zoals je gewend was en hiermee een menu te maken waar je ook nog mee afvalt? En in tegenstelling tot het ziekenhuisdieet voorziet het koolhydraatarm dieet in een zeer gevarieerd en voedzaam menu!

Het koolhydraatarm eten heeft mij geholpen om van mijn overgewicht af te komen en met dit receptenboek van het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma is dat voor iedereen weggelegd. Je hoeft er absoluut niet bij te sporten, gewoon dagelijks de recepten volgen is voldoende.

Verlies 2 kilo per week met koolhydraatarm eten

Als je al meerdere keren een of ander dieet hebt gevolgd en teleurgesteld bent geraakt in de werking ervan wil ik je toch vragen om dit dieet nog een kans te geven. Het werkt voor iedereen! Resultaten van meer dan 2 kilo per week afvallen zijn geen uitzondering!

De prijs van het receptenboek is slechts €37 en hiermee ben je eigenlijk klaar voor de rest van je leven. Je krijgt er voor 50 dagen een dagelijks menu bij van heerlijke recepten die je vervolgens ook nog eens onderling kan variëren. Zo staat er altijd wel wat anders op tafel!

Begin vandaag nog met afvallen en bestel het receptenboek via de onderstaande link. Je zult er geen spijt van krijgen. Het heeft al meer dan 33.00 mensen geholpen om van hun overgewicht af te komen!

Het ziekenhuisdieet gaat je niet helpen om je permanent van je overgewicht af te helpen. Het koolhydraatarm eten zorgt er voor dat je op een gezonde manier afvalt met de zekerheid op een resultaat voor de lange termijn.

Bestel hier het Koolhydraatarm 50 dagen programma

 

Lees hier verder om meer te weten te komen over het koolhydraatarm eten!