Koolhydraatarme recepten om gezond en verantwoord af te vallen

Wil je graag afvallen? En wil je dat op een gezonde en verantwoorde wijze voor elkaar krijgen? Neem dan even een paar minuten de tijd om hier te lezen hoe je dat met behulp van koolhydraatarme recepten kan verwezenlijken.

Ik ben bijna 20 kilo afgevallen in slechts 3 maanden tijd en met blijvend resultaat! Het Koolhydraatarm 50 dagen Programma heeft mij hierbij geholpen. Zonder last te hebben gehad van het jojo effect en ik ben nu nog steeds op mijn streefgewicht!

Hier even snel de belangrijkste voordelen van het afvallen met behulp van koolhydraatarme recepten:

 • je hoeft absoluut geen honger te hebben tijdens je dieet
 • de recepten zorgen voor een zeer gevarieerd menu
 • geen jojo effect, het resultaat is blijvend
 • geen tekort aan goede voedingsstoffen
 • goed voor algehele gezondheid
 • sporten is niet noodzakelijk

Lees hier alvast meer over dit receptenboek

Waar bestaan koolhydraatarme recepten uit?

De basis van koolhydraatarm eten is dat je menu bestaat uit producten die je lichaam voorzien van alle voedzame stoffen die het nodig heeft maar dan met een laag gehalte aan slechte koolhydraten.

Deze koolhydraten zitten in producten die eigenlijk wel bij iedereen dagelijks op het menu staan. We hebben het hier dan over koolhydraatrijke producten zoals pasta’s, rijst, brood, aardappelen en zoetigheden zoals gebak, snoep, koek en frisdranken. Deze producten worden in koolhydraatarme recepten zoveel mogelijk vermeden, maar gelukkig niet geheel uitgesloten. Het zou niet goed zijn om een gehele groep producten abrupt uit het menu te schrappen.

Koolhydraatarme recepten - omeletwraps met kip

koolhydraatarme omeletwraps met kip

Het is belangrijk om grotendeels deze koolhydraatrijke producten te vervangen door producten die een hoog gehalte aan goede vetten en eiwitten bezitten. Deze producten zijn o.a. vlees, vis, gevogelte, eieren, groentes, noten en zaden, fruit (gematigd), sojaproducten, specerijen en kruiden.

Misschien bent u wel heel erg gewend aan het eten van koolhydraatrijke producten. Er blijft echter genoeg over aan koolhydraatarme producten om een zeer gevarieerd lekker en gezond menu mee samen te stellen. Je mag net zoveel eten als je gewend bent. Dus je hoeft geen honger te hebben met het eten van koolhydraatarme recepten!

 

Voorbeelden van koolhydraatarme recepten

Diner: Boerenkool met knolselderij en pastinaak

koolhydraatarme boerenkool stamppotWat heb je nodig?

 • 100 gr. boerenkool
 • 100 gr. knoldselderij
 • 100 gr. pastinaak
 • 1 runderbraadworst
 • 1/2 eetlepel balsamico azijn
 • zeezout en peper
 • kokosolie

Hiermee bereid je een oer-Hollandse boerenkool stamppot zonder koolhydraatrijke aardappelen.

Bereidingswijze:

 1. De pastinaak en knolselderij schillen en in blokjes snijden, de boerenkool wassen.
 2. Kook alle drie de groenten samen gaar in ca. 20 minuten.
 3. In een bakpan een klontje kokosolie warm maken. Bak vervolgens de braadworst in ongeveer 10 minuten gaar.
 4. De gekookte groenten afgieten en in de pan fijnstampen. Naar smaak zeezout en peper toevoegen.
 5. In de bakpan met de braadworst een klein laagje water toevoegen. Vervolgens met een spatel (hout) over de bodem van de bakpan roeren om zodoende aanbaksels los te weken zodat er een jus ontstaat.
 6. Voor wat extra smaak wat balsamico azijn over de stamppot druppelen.

Tip:
– In plaats van de knolselderij kan je ook zoete aardappelen gebruiken. Hiermee kan je variëren.
– Voor wat extra smaak kan je ook wat noten aan de stamppot toevoegen.

 

Dessert: Bananenijs met kokos en macademianoten

koolhydraatarm bananenijs met macademianotenWat heb je nodig?

 • 1 banaan
 • 10 gr. macademianoten
 • 2 eetlepels kokosmelk
 • 1 eetlepel kokosvlokken

 

Dit dessert met voedzame ingrediënten bewijst dat gezond eten ook zeker lekker kan zijn.

Bereidingswijze:

 1. De banaan schillen en in schijfjes snijden. Doe de schijfjes samen met de kokosmelk in de blender.
 2. Met een mes de macademianoten fijnhakken en met de bananen-kokos puree mengen.
 3. Doe dit mengsel in een bakje en zet het ongeveer 5 uur in de vriezer.
 4. In een bakpan de kokosvlokken roosteren tot ze lichtbruin (zonder olie!)
 5. Haal na 5 uur het ijs uit de vriezer, serveer het op een bord en strooi de kokosvlokken er overheen.

Tip:
– In plaats van banaan kan je ook mango gebruiken.
– Je kan ook een staafmixer gebruiken als je geen blender hebt.
– Het ijs kan natuurlijk ook langer in de vriezer bewaard worden.

Hoe komt het dat ik kan afvallen met koolhydraatarme recepten?

Hoe meer koolhydraten dat we eten hoe meer insuline wordt er in ons bloed aangemaakt. De koolhydraten worden namelijk omgezet in suikers in ons bloed. Deze worden door middel van de insuline getransporteerd naar de cellen in het lichaam. Deze suikers hebben we nodig om het lichaam dagelijks normaal te kunnen laten functioneren. Als er echter een overschot aan suikers in het bloed is kan de insuline dat niet snel genoeg verwerken. Hierdoor wordt de overtollige energie niet verbruikt maar opgeslagen als lichaamsvet.

We krijgen tegenwoordig zoveel koolhydraten binnen dat er vaak sprake is van een zeer hoog insulineniveau in het lichaam. Dit hoge gehalte aan insuline is er de oorzaak van dat het eenmaal opgeslagen vet zeer moeilijk te verbranden is. Koolhydraten verhogen dus je insulineniveau en zijn uiteindelijk bijna altijd de oorzaak van overgewicht.

De 3 bouwstenen die het lichaam nodig heeft

Je lichaam heeft voedingsstoffen nodig om te kunnen functioneren, groeien en herstellen. De drie bouwstenen die het lichaam hier voor nodig heeft zijn eiwitten, gezonde vetten en koolhydraten. De koolhydraten fungeren als energiebron, de eiwitten voor de opbouw en het herstellen van cellen. Voor het correct functioneren van de stofwisseling zijn gezonde vetten noodzakelijk.

Het is met het samenstellen van koolhydraatarme recepten de kunst om een perfecte balans te vinden tussen deze drie bouwstenen. Zo heb je een gezonde manier om de overtollige kilo’s kwijt te raken.

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma van Niels Bosman

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma receptenboekOm met blijvend resultaat af te vallen (tot wel 2 kilo per week!) op een manier die weinig tot geen moeite kost is het noodzakelijk om gebruik te maken van goede koolhydraatarme recepten. Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma van Niels Bosman bestaat uit goed uitgebalanceerde recepten die lekker zijn en zeer gemakkelijk zijn te maken.

Hij maakt voor zijn recepten gebruik van natuurlijke producten. Deze zorgen voor de juiste balans in de voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft en waar je moeiteloos mee afvalt. Met deze recepten verbrand je overtollig lichaamsvet zonder noodzakelijk te sporten en zonder honger te hoeven hebben. Na 1 maand is het mogelijk om al 8 kilo overgewicht ongemerkt en plezierig kwijt te raken.

Hoeveel kost dit receptenboek?

De prijs voor dit boek is eenmalig €37. Het receptenboek is een digitale download. Je kan dus gelijk starten met het maken van de recepten!

Geef geen honderden euro’s per maand uit aan een dieet dat alleen maar in de markt is gezet voor het commerciële belang erachter. Er is genoeg van deze rommel te verkrijgen. Nog steeds zijn er mensen die zulke bedragen uitgeven aan een product dat niet blijkt te werken.

Is er een betere methode om af te vallen dan gewoon koken zoals je gewend was? Maar dan met goed uitgekiende recepten die er voor zorgen dat je ongemerkt afvalt?

Om blijvend gewichtsverlies te realiseren is het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma boordevol lekkere en gezonde recepten dé oplossing. Begin vandaag nog met het maken van heerlijke koolhydraatarme recepten en start met afvallen!

 

Bestel hier het Koolhydraatarm 50 dagen programma

 

Wil je meer weten over koolhydraatarm eten? Lees er hier meer over –>  Lees verder